Cda PL – Filmy online!

Planet of the Apes

Mark WahlbergJest rok 2029. Podczas międzygalaktycznej misji jeden ze statków, traci kontakt z macierzystą stacją kosmiczną OBERON i znika z radarów. W czasie poszukiwań inny statek pilotowany przez kapitana Leo Davidsona (Mark Wahlberg) wpada w pętlę czasu i rozbija się na porośniętej dżunglą planecie trochę przypominającej Ziemię… Trochę, bowiem rządzą nią inteligentne małpy, ludzie zaś zostali sprowadzeni do roli niewolników. Schwytany przez małpy Leo ucieka dzięki pomocy Ari (Helena Bonham Carter) i wraz z grupą ludzi i zbuntowanych małp, niezadowolonych z rządów despotycznego Thada (Tim Roth) dąży do nawiązania kontaktu ze stacją OBERON aby jak najszybciej wrócić do domu. W czasie podróży zmienia jednak zdanie, poznaje lepiej swoich przewodników i dokonuje niezwykłego odkrycia. Teraz, uzbrojony w nowe informacje Leo staje na czele rebelii przeciwko przeważającym siłom małp, która może mieć tylko jedno zakończenie – wolność, lub całkowite unicestwienie rodzaju ludzkiego.

Zgłoś Problem / Link

No links available